Over naar glasvezel #3

Ik woon in Geesteren Ov.

Over naar glasvezel #3

geplaatst op: 17-06-2015

Ping, sms bericht van Caiway. Glasvezel is opgeleverd en ik mag het modem aansluiten. Meteen dan maar even tussendoor doen.

Het ingewikkeldste van de gehele installatie is een plek vinden in de overvolle meterkast waar het glasvezelmodem kan hangen. Na wat puzzel en verplaats werk toch een plekje gevonden. Schroefje in de muur, stekker in de glasvezel aansluiting klikken, de stroomstekker erin en de lampjes gaan knipperen.

>> Lunchpauze ik kijk later wel even weer.

Even later branden de juiste lampjes en kan ik een laptop aansluiten om de verbinding te activeren.

Ik moet eerlijk toegeven, ook de activatie ging simpel. Meteen bij het aansluiten van de UTP kabel komt het activatiescherm. De gegevens even controleren en dan een bak koffie gaan drinken en het systeem doet de rest. Zonde natuurlijk dat er geen fles heerlijke zoete witte wijn met bubbels is meegeleverd om de komende 15 minuten van te genieten.

Na de melding dat de activatie is geslaagd de laptop losgekoppeld en de router aangesloten. Een reboot van de router gedaan en het gehele netwerk was over op glasvezel!

Speedtest ziet er netjes uit. Nog een uurtje bezig geweest om alle firewalls van onze servers in te stellen maar hier heeft een normale gebruiker geen last van. Tot nu toe top verbinding, duimen dat dit zo gaat blijven en het ip-adres niet te vaak gaat wisselen.

Voor normaal gebruik heb je binnen 30 minuten de glasvezelverbinding werkend.

Interactieve tv van Caiway

De interactieve TV installeren wij later. Het is heel jammer dat deze niet op het bestaande netwerk aangesloten kan worden maar een eigen UTP kabel naar het glasvezelmodem moet hebben. Hier moet ik eerst iemand voor zien te vinden die even in de kruipruimte wil duiken. Vrijwilligers mogen zich melden! Natuurlijk houden wij jullie hiervan op de hoogte.

versie 4.00 php7.1 test